Миколаївський академічний художній драматичний театр

Миколаївський драматичний театр розпочав ювілейний літній сезон.

09.06.2021

Першого червня у Миколаївському академічному художньому російському драматичному театрі (МАХРДТ) відбулося відкриття V ювілейного літнього сезону. Про це у програмі “Радіодень” Українського радіо: Миколаїв розповіли директор-художній керівник МАХРДТ Артем Свистун та артист і режисер-постановник Костянтин Гросман.

“Під час карантину театр жодного дня не зупиняв роботи. Ми випустили дванадцять прем’єр на основній та малій сценах, на нашій камерній сцені. Це були вистави до 150-річчя Лесі Українки та творчий вечір пам’яті Єфросинії Зарницької – корифейки українського театру. Режисером був Костянтин Гросман”, – розповів Артем Свистун.

87-й театральний сезон восени 2020 року театр розпочав міжнародним поліфункційним проєктом – виставою “HOMO LUDENS sic simper tyrannis?”, створеною за п’єсою білоруського драматурга Тимофія Ільєвського, у постановці грузинського режисера Кахи Гогідзе. Закрили сезон 30 травня 2021 року.

“Цієї осені ми будемо показувати “HOMO LUDENS sic simper tyrannis?” на фестивалі “Мельпомена Таврії” і завершувати десятого жовтня на фестивалі “HOMO LUDENS”, який відбудеться з першого по десяте жовтня і саме він відкриє 88-й театральний сезон. Цьогоріч фестиваль присвячений 30-річчю Незалежності нашої держави”, – сказав Артем Свистун.

15 червня миколаївські актори вирушають на гастролі до Херсона, а Херсонський музично-драматичний театр виступатиме в ці дні в Миколаєві. 25-26 червня до Миколаєва завітає Кіровоградський академічний український музично-драматичний театр ім. М. Кропивницького.

За словами Артема Свистуна, театральне літо обіцяє бути насиченим. З 22-го по 27-ме червня відбудеться V Міжнародна театральна школа “Театрон-21”. До її роботи долучаться як аматори, так і професійні актори та режисери.

Театр спільно з обласною філармонією працює над великою концертною програмою “Омріяна поколіннями”. Концерт відбудеться на великій сцені 27-го та 28-го червня до 25-річниці ухвалення Конституції України. У програмі концерту улюблені українські пісні, відома в усьому світі музика українських композиторів, сучасні обробки народних пісень, уривки з вистав за творами класиків української драматургії.

У концерті візьмуть участь відома виконавиця Тетяна Орлова та джазовий квартет “AcusticBand”, естрадно-симфонічний оркестр Миколаївської обласної філармонії, камерний оркестр “ArsNova”, естрадний ансамбль “ArtColorsBand” та солісти Миколаївської обласної філармонії.

В театрі працюють і з дитячою аудиторією. Режисер-постановник Костянтин Гросман запросив малечу на виставу “Одного разу в Африці”. 19 червня вона відбудеться на літньому майданчику театру. Це вистава про дружбу, про необхідність прийняти себе та іншого таким, яким він є. Вистава насичена кольором, музикою та теплою сонячною атмосферою.

Читайте нас у Telegram

Підписуйтеся на Суспільне Миколаїв у Viber

Календар

березень 2024

Пн

Вт

Ср

Чт

Пт

Сб

Нд

Останні новини