Миколаївський академічний художній драматичний театр

Ми – український театр!

01.03.2022

Сьогодні Україна – то міць і сила єднання всіх хто живе, жив та походить з її земель. Сьогодні ми справді ідентифікуємось у світі як незламна нація.
На жаль, потрібні були такі жахливі події, щоб на теренах нашої Батьківщини відкрити очі всім, тим, хто прагнув довести, що Миколаївщина – то не Україна.
Миколаївщина – це Україна в квадраті, бо об’єднує на своїх землях багатонаціональну культуру народів, які за різних історичних умов оселялися на ній, а зараз пліч-о-пліч стоять за свободу своєї держави.
Останні п’ять років колектив Миколаївського академічного художнього драматичного театру неодноразово наголошував на необхідності змін до статуту та вилучення з назви театру слова “російський”, адже проєвропейська культурна політика театру спрямована на ствердження театральної України на міжнародних теренах.
У перший день війни ми колективом театру прийняли рішення зробити це самостійно. Відтепер наш театр має назву “Миколаївський академічний художній драматичний театр”. Гадаємо, заперечень з цього питання більше ні в кого не виникне.
Сьогодні ми від імені Трудового колективу театру надсилаємо офіційні листи-звернення Голові Обласної державної адміністрації Віталієві Кіму, Голові Миколаївської обласної ради Ганні Замазєєвій, начальниці управління культури, національностей та релігій Миколаївської обласної державної адміністрації Олені Буберенко та Голові постійної комісії з науки і освіти, інновації, молоді, сім’ї і спорту, культури та духовності Євгенові Горбурову для подальшого вирішення цього питання.
Слава Україні! Героям Слава! Слава Нації!

https://svidok.info/ru/evidence/62726

https://niklife.com.ua/ru/citylook/73652

Календар

березень 2024

Пн

Вт

Ср

Чт

Пт

Сб

Нд

Останні новини