Миколаївський академічний художній драматичний театр

День Української Державності

29.07.2022

У День Української Державності творчий колектив Миколаївського академічного художнього драматичного театру представив глядачам нову театралізовану концертну програму «Ми з України!».
День Української Державності – державне свято, що цього року відзначалося вперше і стане відтепер традиційним явищем. Свято встановлено Указом Президента України Володимира Зеленського і відзначатиметься щороку 28 липня, у День Хрещення Київської Русі — України. Президент зазначив, що День Української Державності буде утверджувати зв’язок українців, які живуть тепер, з багатьма поколіннями нашого народу.
Автор і художній керівник концертної програми «Ми з України!» – директор-художній керівник театру Артем Свистун, заслужений діяч мистецтв України. У вокальних та літературно-музичних номерах задіяні артисти Марина Васильєва (вона ж – авторка сценарію), Григорій Черемушев, Денис Місанчук, Ольга Сторожук, Євген Сокольченко, Анастасія Мезенцева. Звукорежисер – Андрій Кльоцко, освітлювач – Сергій Васильєв. Пісні та вірші, з яких складається програма, розкривають любов до рідного краю, нашого народу і мають промовисті назви: «Миколаєве мій», «Україна – цвіт калини», «Повертайся в Україну», «Любіть Україну» тощо. Попурі з народних українських пісень, виконане усіма учасниками концерту, підкреслило тематику свята, продемонструвавши духовно-творчий зв’язок поколінь. У підтримку захисників України, які сьогодні виборюють для нас мир і щасливе майбутнє прозвучали «Марш Української Нової Армії» та «Ой у лузі…».
Показ програми пройшов на великому піднесенні. Глядачі разом з акторами промовляли рядки відомих віршів про Україну, активно підспівували, а коли зазвучало попурі з народних пісень – із задоволенням вийшли на майданчик потанцювати. Натхненне єднання глядачів і акторів ще раз підкреслило необхідність нового свята у нашому суспільстві і той факт, що мистецтво консолідує на ниві театрального дійства людей різних поколінь.
Театр продовжує свою роботу по культурному обслуговуванню глядачів на різних локаціях і сценічних майданчиках міста та області. Ми впевнені, що творча підтримка населення, що переживає дуже непрості часи через війну, розв’язану на нашій території Росією, потребує якомога більше різноманітних культурних заходів, адже мистецтво лікує душевні рані, надає сил і наснаги у спільній боротьбі з ворогом.

 

Календар

березень 2024

Пн

Вт

Ср

Чт

Пт

Сб

Нд

Останні новини